Maandag 12 november

Speciaal fonds voor zonnepanelen op scholen

Datum
12-11-2018

Onze scholen staan op het punt in rap tempo verduurzaamd te gaan worden! Als het aan stichting Schooldakrevolutie ligt hebben alle scholen in Nederland over een paar jaar haar eigen zonnepanelen...

Om deze grootschalige plannen te verwezenlijken is er een fonds opgezet van €100 miljoen waaruit de scholen tegen een goedkope rente het benodigde geld voor zonnepanelen en bijvoorbeeld ook LED-verlichting kunnen gaan lenen. Doordat ze met deze maatregelen direct meer geld besparen dan dat ze uitgeven aan de aflossing van hun lening, kunnen ze dus direct beginnen met winst te generen! Maar die papierwinkel dan?!...


Alles uit handen

Daarvoor springt Stichting Schooldakrevolutie in de bres! Normaliter kost het een school al gauw maanden, zoniet jaren, om de plannen, subsidie-aanvragen en uitvoering op touw te zetten. Met een flinke papierwinkel tot gevolg. Maar daar komt de stichting om de hoek die de scholen al dit werk uit handen wil nemen!


Educatief

Verder hoopt Paul Rosenmöller van de VO-raad dat de scholen deze gelegenheid tevens aangrijpen om in hun lokalen meteen over duurzaamheid te doceren! Zo kan het extra budget besteed worden voor educatie in duurzaamheid, maar kunnen de scholen door de nieuwe zonnepanelen ook aan hun duurzame imago gaan werken.


Oproep aan gemeente

Omdat veel scholen eigendom zijn van de gemeente, doet de Stichting Schooldakrevolutie wel een oproep;

Geef de scholen snel toestemming voor het plaatsen van de panelen, zodat niet elke school die toestemming zelf moet gaan regelen!


Meer nieuws


Blijf op de hoogte over de EnergieWeverij

Meld je aan!