Dinsdag 12 december

Klimaatakkoord alweer jarig!

Datum
12-12-2017

Exact vandaag is het alweer twee jaar geleden dat het Klimaatakkoord van Parijs werd gesloten. Maar hoe zit het nu, twee jaar later, met onze doelstellingen?

Precies om die reden heeft de Franse premier Macron de wereldleiders uitgenodigd om ze te herinneren aan het nut en de ernst van het Klimaatakkoord! Tevens zal er verder gesproken worden over het Klimaatfonds, waarmee armere landen geholpen kunnen worden hun klimaatdoelen te halen. Ook onze premier, Mark Rutte, is er gelukkig naartoe.


+1,5º/ +2,0º/ ...

En dat het besef onder de wereldleiders hard nodig is, onderstreept ook MilieuCentraal. Volgens hen zitten we al over vier jaar aan de 1,5 graden en binnen twintig jaar aan de grens van 2 graden opwarming als we zo door gaan. Die verschillen zullen we in onze luxepositie in Nederland misschien nauwelijks merken, maar in onze favoriete vakantielanden zijn de gevolgen soms niet te overzien. Maar opwarming van de aarde, hoe zit dat nou? Kijk daarvoor dit filmpje!


Klimaatklappers

Dat multinationals veel macht hebben, en de politiek in Den Haag soms wat traag kan zijn, weten we allemaal! Dat wij als westerlingen door onze welvaart veel uitstoot voor onze rekening nemen ook. Maar wat kunnen we zelf doen aan minder CO2 en minder opwarming? MilieuCentraal bedacht daarvoor de Klimaatklappers. Tal van maatregelen die je zou kunnen treffen om ook jouw steentje bij te dragen. Burgers of bewoners regels opleggen om hun huis te innoveren of te gaan carpoolen is niet zomaar voor iedereen haalbaar! Maar met de klimaatklappers kun je zelf kiezen wat voor jou een makkelijke eerste stap kan zijn!


CO2 als grondstof?!

Naast het beperken van onze CO2-uitstoot zijn tal van bedrijven aan het uitvinden hoe CO2 als (bouw)materialen zou kunnen dienen. CO2 opvangen uit de lucht en daar bruikbare producten van maken dus. Daarover binnenkort meer op onze site! Maar voordat deze uitvindingen klaar zijn voor gebruik zitten we waarschijnlijk al over de 1,5º opwarming heen als we nú niets doen... Kies dus ook snel jouw eigen klimaatklapper!


Bron: www.nos.nl, www.milieucentraal.nl


Meer nieuws


Blijf op de hoogte over de EnergieWeverij

Meld je aan!