Dinsdag 10 oktober

Wij zijn EnergieWeverij!

Datum
10-10-2017

Een jaar geleden zijn wij als EnergieWeverij begonnen en nu, een jaar later, staan onze eerste vier projecten al op de kaart! Maar dat is pas het begin… Dankzij het succes van de projecten hebben we besloten; De EnergieWeverij gaat door! En daar hoort natuurlijk een website bij!! Om al onze inwoners van Bernheze met interesse voor verduurzaming op de hoogte te brengen en te houden, vullen we onze site met alles wat met duurzaamheid te maken heeft; van Afval tot Eten en van Reizen tot Zonnepanelen. Nieuws, initiatieven, burgers en ondernemers, iedereen komt hier aan bod. Van binnen maar ook buiten Bernheze! Want alles wat ons inspireert helpt ons samen naar een duurzamere wereld, dus wij zeggen: Welkom op onze site!

Wie zijn wij?!

Zoals gezegd zijn wij de EnergieWeverij, een collectief van inwoners dat zich inzet voor duurzame projecten in onze gemeente Bernheze! Elk jaar groeit en krimpt onze groep door nieuwe enthousiaste burgers die hun groene ideeën de vrije loop durven laten, en weten wat de mouwen opstropen betekend. Want samen kunnen we alles!


Wat doen we?!

Een duurzamere wereld voor ons en onze kinderen. De overeenkomst van de klimaattop in Parijs geeft ons een goede richting. De echte verduurzaming komt echter van onszelf; als inwoner, organisatie en bedrijf! Door onze ideeën om te zetten in projecten wordt onze leefomgeving stapje voor stapje beter. We gaan op zoek naar de mogelijkheden, en gaan onze kennis delen, om zo elkaar te helpen naar een duurzamere wereld.


​​​​​​​Waarom doen we het?...

Gewoon, omdat het kan! Efficiëntie zit overal en in ons allemaal! Niet iedereen ziet het zitten om plastic en GFT te verzamelen, maar papier en glas recyclen we al decennia lang. We betalen ‘gewoon’ voor onze (gasgestookte!) stroom uit ons stopcontact, terwijl de zon elke dag bergen energie over ons heen stort. We doen wat we gewend zijn, en elke verandering is even wennen! We hebben onze wereldbol al generaties lang uitgebuit, en na al onze welvaart kijken we achterom en zien we dat het ook anders kan! Want als onze kinderen ons later vragen wat wij hebben gedaan voor een gezondere wereld, kunnen we toch moeilijk zeggen ‘…niets…’ !?


Meer nieuws


Blijf op de hoogte over de EnergieWeverij

Meld je aan!