Donderdag 31 mei

Het klimaatakkoord komt eraan!

Datum
31-05-2018

Het onderwerp duurzaamheid gaat momenteel zó hard, dat het sommige al begint te duizelen als ze het alleen al horen! Maar daar komt binnenkort verandering in. Het klimaatakkoord begint namelijk steeds meer vorm te krijgen en komt op Vrijdag 6 juli eindelijk uit!

Ondanks de plannen nog niet definitief zijn beginnen de eerste richtlijnen al langzaam naar buiten te sijpelen. Komende jaren zal er veel veranderen in en om ons huis, maar wat opvallend is; We moeten niet te hard gaan!

Volgens insiders worden er standaard 'pakketten' gemaakt voor de verschillende wijken, Energie-regio's genaamd. Provinies, gemeenten en energiebedrijven bekijken daarmee wat voor welke wijk de beste oplossingen zijn. De bedoeling is dat over 3 jaar iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Ook de bewoners worden betrokken bij het opzetten van die plannen.


Van Gas Los

Alleen al voor onze Groningers! We móeten van ons aardgas af!! Naar alle waarschijnlijkheid gaat de belasting hiervoor dan ook omhoog. Wat dan weer goed is voor de duurzame alternatieven! Om deze alternatieven sneller aan te kunnen schaffen moet een goedkope lening een handje helpen. Deze lening komt daarbij op naam van het huis te staan in plaats van haar bewoners. Zo gaat de investering, en terugverdiening, over van bewoner op bewoner waardoor de eerste bewoner niet voor alle kosten op hoeft te draaien en de laatste bewoner profiteert van de extra inkomsten die installaties vaak nog opleveren!


Wachten?!...

We hoeven dus niet als een dolle aan de gang, maar kunnen even rustig afwachten wat het klimaatakkoord over onze wijken gaat zeggen. Hoeven we dan helemáál niets meer te doen?! Natuurlijk niet... Betere isolatie voor je woning is relatief goedkoop, verdient zich direct terug en zal sowieso nodig zijn bij het verduurzamen van je huis! Daarmee kun je dus met een gerust hart aan de gang. Zo ook met zonnepanelen op jouw (of andermans) dak.


Wat de definitieve plannen uit het Klimaatakkoord worden? Dat lees je hier op vrijdag 6 juli!


Bron: NOS


Meer nieuws


Blijf op de hoogte over de EnergieWeverij

Meld je aan!