Vrijdag 12 januari

Goede voornemens #2: Maak een warmtescan

Datum
12-01-2018

2018 is begonnen, en dus komen de goede voornemens weer naar boven! Deze maand geven we je 4 voorstellen voor als je 2018 duurzaam wilt beginnen. Deze week #2: Maak een warmtescan!

Is jullie huis ook zo lekker warm?!

Als je een huis van voor ‘92 hebt is de kans groot dat die dan niet alleen van binnen warm is, maar ook van buiten! Tot 1987 werd er namelijk niet of nauwelijks gebruik gemaakt van isolatiematerialen. En van 1987 tot 1992 nog maar mondjesmaat. Met dergelijke huizen stook je dus spreekwoordelijk voor de mussen.Niet zo goed voor het milieu, maar zeker niet zo goed voor je portemonnee!


Sinds enkele jaren zijn er warmtebeeldcamera’s op de markt die een warmtescan van (bijvoorbeeld) je huis kunnen maken. Op deze afbeeldingen kun je aan de hand van kleuren zien waar je huis veel warmte lekt (rood) en waar deze mogelijk al goed geïsoleerd is (groen/blauw). Zo kun je direct zien of je een investering in spouw- en/of dakisolatie binnen enkele jaren al terug kunt verdienen.


In samenwerking met Buurkracht bieden wij jullie, als goed voornemen, zo’n warmtescan aan. En nog gratis ook! Heb je interesse gekregen? Meld je dan hier bij ons aan!


Meer nieuws


Blijf op de hoogte over de EnergieWeverij

Meld je aan!