Zondag 18 februari

Gooi jij dit ook weg? Je planten zijn er dol op!

Datum
18-02-2018

Op een van onze inspiratiesites Roomed kwamen we deze handige en nuttige tips tegen als voeding voor onze kamerplanten en wij mochten ze voor je lenen!

Eierschalen

De eierschalen zijn een bron van calcium, wat goed is voor je planten. Maak er daarom een energiedrankje van! Maak de volgende keer als je een eitje bakt of kookt de schalen fijn en voeg er kokend water aan toe. Laat het een nacht staan en klaar is je vitamineboost!

Koffie

Ben jij ook verzot op koffie? Jouw planten ook! Geef ze daarom een scheutje afgekoelde koffie (wat over is) en spoel het na met een flinke scheut water. Nog beter is koffiedik: dit is bijna pH-neutraal!

Groene thee

Ben je meer een theeleut? Ook dat lust je plant graag! Thee bevat tannine, een stof die de groei van planten op biologische wijze bevordert. Laat wat groene thee afkoelen of doe je gebruikte theezakje in het gietwater.

Groente- en tuinafval

Lekker gekookt? Bewaar de schillen van de groentes en fruit en laat deze een nachtje weken in gekookt water (van je aardappelen bijvoorbeeld). Ook zo maak je zelf een prima meststof voor je planten!

Kookwater

Maar ook het (ongezouten!) kookwater van je groenten of aardappelen zelf kun je gebruiken om je planten te voeden. Wel even af laten koelen natuurlijk! ;)


Zo makkelijk kan besparen dus zijn!


Bedankt Roomed!  :)


Meer nieuws


Blijf op de hoogte over de EnergieWeverij

Meld je aan!