Ingrediënten van het seizoen:     September

Het eten van groenten en fruit uit deze tijd van het jaar draagt bij aan een beter milieu. Daarnaast verdienen ze inmiddels een prominentere rol dan alleen dat groen langs het vlees! Laat je maar eens verrassen door de gerechten...

En dat groenten en fruit veel minder CO2 opleveren dan het fokken van vee is ook nog eens mooi meegenomen ;)

Doordat ze tegen de weersomstandigheden van deze maand kunnen, hoeven ze niet in (verwarmde) kassen verbouwd te worden. Daardoor kunnen ze gewoon lokaal geteeld worden, waardoor de uitstoot voor transport weer minimaal is!

Seizoensgroenten zijn niet alleen beter voor ons milieu, zo nu en dan kom je ook nog eens een vergeten groente tegen!

En omdat je toch soms wat exotisch groente of fruit wilt eten, staan hieronder alle A-label soorten van zowel Nederlandse akkers, de koeling als uit het buitenland.

Laat je verrassen door de seizoensgroenten van deze maand:

Nederland

Aardappel

Andijvie

Bleekselderij

Bloemkool

Boerenkool

Bosui

Chinese kool

Courgette

IJsbergsla

Knolselderij

Koolrabi
Kropsla

Maïs

Paksoi

Pastinaak

Peultjes

Pompoen

Postelein

Prei

Raapjes

Raapstelen

Radicchio

Radijs

Rammenas

Rettich

Rode biet

Rode kool

Rucola

Savooie kool

Schorseneren

Snijboon

Sperzieboon

Spinazie

Spitskool

Ui

Veldsla

Venkelknol

Witte kool

Wortel

Koeling

Witlof

Europa & Marokko

Broccoli

Spruiten

Tuinboon

Aardbei

Appel

Peer

-

Abrikoos

Meloen

Perzik

Geen idee wat je van deze (onbekende) groenten zou moeten maken voor een lekker gerecht op tafel? Kijk dan eens op de site van de maaltijdboxen van Willem&Drees!


Bron: www.milieucentraal.nl