IngrediĆ«nten van het seizoen:     Juli

Het eten van groenten en fruit uit deze tijd van het jaar draagt bij aan een beter milieu. Daarnaast verdienen ze inmiddels een prominentere rol dan alleen dat groen langs het vlees! Laat je maar eens verrassen door de gerechten...

En dat groenten en fruit veel minder CO2 opleveren dan het fokken van vee is ook nog eens mooi meegenomen ;)

Doordat ze tegen de weersomstandigheden van deze maand kunnen, hoeven ze niet in (verwarmde) kassen verbouwd te worden. Daardoor kunnen ze gewoon lokaal geteeld worden, waardoor de uitstoot voor transport weer minimaal is!

Seizoensgroenten zijn niet alleen beter voor ons milieu, zo nu en dan kom je ook nog eens een vergeten groente tegen!

En omdat je toch soms wat exotisch groente of fruit wilt eten, staan hieronder alle A-label soorten van zowel Nederlandse akkers, de koeling als uit het buitenland.

Laat je verrassen door de seizoensgroenten van deze maand:

Nederland

Aardappel

Andijvie

Bleekselderij

Bloemkool

Bosui

Broccoli

Chinese kool

Courgette

Dorperwt

IJsbergsla

Koolrabi

Kropsla

Lamsoren

Paksoi

Peultjes

Postelein

Prei

Raapjes

Radicchio

Radijs

Rettich

Rode biet

Rode kool

Rucola

Savooie kool

Sperzieboon

Spinazie

Spitskool

Ui

Veldsla

Venkelknol

Wortel

Zeekraal

Koeling

Witte kool

Witlof

Europa & Marokko

Snijboon

Spruiten

Aardbei

Kersen

Peer

Appel

Meloen

Perzik

Geen idee wat je van deze (onbekende) groenten zou moeten maken voor een lekker gerecht op tafel? Kijk dan eens op de site van de maaltijdboxen van Willem&Drees!


Bron: www.milieucentraal.nl