IngrediĆ«nten van het seizoen:   April

Het eten van groenten en fruit uit deze tijd van het jaar draagt bij aan een beter milieu. Daarnaast verdienen ze inmiddels een prominentere rol dan alleen dat groen langs het vlees! Laat je maar eens verrassen door de gerechten...

En dat groenten en fruit veel minder CO2 opleveren dan het fokken van vee is ook nog eens mooi meegenomen ;)

Doordat ze tegen de weersomstandigheden van deze maand kunnen, hoeven ze niet in (verwarmde) kassen verbouwd te worden. Daardoor kunnen ze gewoon lokaal geteeld worden, waardoor de uitstoot voor transport weer minimaal is!

Seizoensgroenten zijn niet alleen beter voor ons milieu, zo nu en dan kom je ook nog eens een vergeten groente tegen!

En omdat je toch soms wat exotisch groente of fruit wilt eten, staan hieronder alle A-label soorten van zowel Nederlandse akkers, de koeling als uit het buitenland.

Laat je verrassen door de seizoensgroenten van deze maand:

Nederland

Bleekselderij

Lamsoren

Pastinaak

Postelein

Prei

Raapstelen

Rabarber

Schorseneren

Spinazie

Ui

Veldsla

Winterpostelein

Zeekraal

Koeling

Aardappel

Rettich

Rode biet

Rode kool

Witte kool

Wortelen

Europa & Marokko

Andijvie

Bloemkool

Bosui

Broccoli

IJsbergsla

Koolrabi

Raapjes

Tomaat

Savooiekool

Snijboon

Sperzieboon

Spitskool

Spruiten

Venkelknol

Witlof

Peer (hand & stoof)

Appel

Mandarijn

Geen idee wat je van deze (onbekende) groenten zou moeten maken voor een lekker gerecht op tafel? Kijk dan eens op de site van de maaltijdboxen van Willem&Drees!


Bron: www.milieucentraal.nl