Vrijdag 26 januari

Goede voornemens #4: Compenseer je reis-km's!

Datum
26-01-2018

2018 is begonnen, en dus komen de goede voornemens weer naar boven! Deze maand geven we je 4 voorstellen voor als je 2018 duurzaam wilt beginnen. Deze week #3: Compenseer je reiskilometers!

Zou het niet eerlijker zijn als de vervuiler betaald? En diegene die milieuvriendelijk te werk gaat daarvoor beloont wordt? De meeste vinden van wel! Maar hoe zit het dan met ons zelf?!...


Elk jaar werken we hard om een (paar) keer per jaar even flink te genieten en los te komen van onze dagelijkse sleur; Vakantie! Lekker een tijdje even helemaal niets, genieten van de zon in het zuiden of een paar weken kriskras door een onbekend land met inspirerende cultuur of natuurschoon. We hebben allemaal onze eigen wensen. Maar één ding hebben de meeste vakanties toch wel gemeen... Ze zijn vér van huis!


En om daar te komen moeten er veel kilometers afgelegd worden met de auto, trein of het vliegtuig. En je raadt het al, daar gaat een hoop CO2 mee gemoeid! Tijdens onze vakanties zijn ook wij dus best grote vervuilers!! :s

Moet je dan maar thuis blijven?! Absoluut niet! Ga gewoon, en geniet van die welverdiende vakantie. Juist door te reizen zie je hoe mooi de wereld is en waarom we daar zo zuinig op moeten zijn! Maar je kunt wel iets goeds terug doen voor je CO2-uitstoot. Je kunt deze namelijk op verschillende manieren compenseren!


Zo kun je bij Hivos en Trees for All gemakkelijk je reis-CO2-footprint berekenen en direct compenseren. Voor een paar tientjes ben je vaak al klaar! Met dat geld worden er in minder welvarende landen projecten gerund om de CO2-uitstoot wereldwijd tegen te gaan. Zo hebben wij niet alleen onze heerlijke vakantie, maar genieten mede-mensen aan de andere kant van de wereld ook een beetje mee met onze welvaart!

Zelf je project kiezen? Dat kan bijvoorbeeld bij Gold Standard, een keurmerk voor projecten in CO2-reductie.


Wij hebben het onlangs ook (voor het eerst) gedaan en het voelt toch wel een stuk beter! ;)


Binnenkort op deze site een special over vakanties en hoe deze duurzaam te ondernemen!


Meer nieuws


Blijf op de hoogte over de EnergieWeverij

Meld je aan!