Vrijdag 22 december

Omdat niemand met Kerst alleen mag zijn!

Datum
22-12-2017

Een paar weken geleden zagen wij bij de redactie al een filmpje voorbij komen van een werker in de GGZ met een oproep om te sponsoren voor een kerstdiner voor eenzame ouderen. En nu blijkt ook Bernheze over zo'n groepje bijzondere inwoners te beschikken!

Omdat ook participatie een onderdeel van duurzaamheid is, deze week het verhaal van Annet;


Annet Bongers-Vermeltfoort uit Nistelrode is al jaren vrijwilligster bij de Zonnebloem, wanneer zij tijdens haar werkzaamheden bemerkt dat verschillende ouderen met kerst alleen zitten en besluit zij in actie te komen! In haar zoektocht krijgt ze een tip dat sommige supermarkten kerstpakketten beschikbaar stellen voor ondernemers in de regio. Zij trekt de stoute schoenen aan, stapt op de plaatselijke Jumbo af en zo wordt haar opzet voor het eerste kerstdiner voor eenzame ouderen geboren!


Enkele jaren later organiseert Annet nog steeds haar kerstdiner voor een select groepje ouderen die anders hun Kerst alleen door hadden moeten brengen. Maar ze hoeft het gelukkig niet alleen te doen! Zo liep ze Daniëlle Kerkhof tegen het lijf die, met haar ervaring in de catering, prachtige ideeën had om het kerstdiner nóg feestelijker te maken! Ook Arie Kemps (Annets partner) stelt zich al jaren als chauffeur beschikbaar voor de ouderen. En dat dat geen overbodige luxe is, bleek vorig jaar wel toen de laatste ouderen door de gezelligheid (en na enkele borreltjes :) de tijd geheel  vergeten bleken en pas rond 1 uur huiswaarts gingen! En dat allemaal door de inzet van een handjevol vrijwilligers, omdat niemand met Kerst alleen mag zijn!


Wat een helden!!Ken jij ook zo'n project? Laat het ons weten!


Meer nieuws


Blijf op de hoogte over de EnergieWeverij

Meld je aan!