Woensdag 06 december

Nieuwe stap tegen folderafval op komst!

Datum
06-12-2017

Er is een nieuwe stap tegen folderafval op komst! Amsterdam mag namelijk door met het invoeren van de veelbesproken JA/JA-sticker. Ondanks de door enkele partijen uit de folderbranche aangespannen rechtzaak heeft de rechter geoordeeld dat de sticker er wel degelijk mag gaan komen!

In ons huidige systeem krijgen alle bewoners de welbekende reclamefolders in de bus, tenzij deze een NEE/JA- of NEE/NEE-sticker op hun brievenbus geplakt hebben. Veel van deze bewoners staan er niet zo bij stil, of vergeten vaak zo'n sticker aan te vragen of op te halen, met als gevolg dat stapels folders ongelezen van de brievenbus naar de afvalbak verhuizen. Maar liefst 30 kg per jaar om precies te zijn! En daar gaat Amsterdam nu verandering in brengen!


Ja-Ja

Vreemd eigenlijk!?... Zullen ze in Amsterdam gedacht hebben. Een sticker moeten regelen en plakken als je iets NIET wilt?... Met hun JA/JA-sticker draaien zij de rollen nu dus om. Logisch eigenlijk! Vanaf 1 januari dien je in Amsterdam daarom een JA/JA-sticker te plakken als je de folders WEL in je bus wilt ontvangen. Zo weten ze zeker dat de folders die bezorgd worden ook ├ęcht gelezen worden. En degeen die nog niet aan een NEE-sticker toegekomen zijn hoeven dus ook geen actie meer te ondernemen. En dat is ook wel zo logisch!


Meer gemeentes?...

Naar verluidt wil ook Den Haag het systeem gaan veranderen en hebben grote steden als o.a. Tilburg, Den Bosch en Nijmegen de JA/JA-sticker al op hun politieke agenda staan. In veel andere gemeenten speelt het idee ook al en ook het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat volgt deze zaak met interesse.


Hoger beroep

De tegenpartijen zouden nog een hoger beroep overwegen, maar gezien de ruime interesse van bovenstaande grote steden en gemeentes lijkt dat trekken aan een dood paard.


Meer nieuws


Blijf op de hoogte over de EnergieWeverij

Meld je aan!