Maandag 16 oktober

Help Foodwatch groente en fruit btw-vrij te maken!

Datum
16-10-2017

In de plannen van het nieuwe kabinet zijn ze van plan het lage btw-tarief te verhogen van 6% naar 9%. Dit treft echter ook de verse groenten en fruit! Foodwatch komt daarom in actie om het btw-tarief niet te verhogen, maar juist te verlagen naar 0%!

Dat junkfood goedkoper is dan gezond voedsel weten we inmiddels allemaal. Dat het overgrote deel van ons te veel junkfood eet en drinkt (denk aan frisdranken, suiker(s), snoep, chips...) en te weinig verse groenten en fruit weten de meesten ook. De enorme reclamecampagnes van junkfood-merken verleiden ons 24 uur per dag het verslavende maar ongezonde voedsel te eten. Maar ook de hogere prijs voor versproducten behoudt mensen (zeker die met een kleinere portemonnee) om gezond groete en fruit te kopen. Dat het nieuwe kabinet de btw op levensmiddelen en diensten wil verhogen van 6 naar 9% treft dan ook onze groente- en fruitproducten!


Daarom is Foodwatch een actie gestart! Geen btw-verhoging naar 9, maar een verlaging naar 0%! Via hun website kun je je opgeven voor de actie. Met elk ingevuld formulier stuurt Foodwatch een mailtje naar de vier coalititepartijen om in te grijpen tegen de verhoging op groente en fruit. Hoe meer mailtjes, hoe meer kans we maken om deze maatregel op groente en fuit tegen te houden! Zin om mee te doen? Geef je dan snel op!


Meer nieuws


Blijf op de hoogte over de EnergieWeverij

Meld je aan!